Η Vestaron Υποβάλλει το Δεύτερο Βιοεντομοκτόνο Προϊόν, Basin® Flex, για Καταχώριση στην Ευρώπη

Basin

Η Vestaron Corporation, μια κορυφαία εταιρεία αγροτικής βιοτεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα την υποβολή του πολυαναμενόμενου δεύτερου βιοεντομοκτόνου της, Basin® Flex, για καταχώριση στην Ευρώπη μέσω του Ολλανδικού Συμβουλίου για την Έγκριση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων (Ctgb). Αυτό το ορόσημο σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην αποστολή της να παρέχει καινοτόμες, αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις φυτοπροστασίας για την προώθηση της γεωργίας παγκοσμίως.

Το Basin Flex είναι ένα πρωτοποριακό βιοεντομοκτόνο που αξιοποιεί τη δύναμη της αποκλειστικής πλατφόρμας Έρευνας και Ανάπτυξης της Vestaron για τον έλεγχο ενός ευρέος φάσματος παρασιτικών εντόμων που βλάπτουν τις καλλιέργειες, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Προερχόμενο από ένα πεπτίδιο που απαντάται στη φύση, το Basin Flex παρέχει στους καλλιεργητές ένα ισχυρό νέο εργαλείο που παρέχει στοχευμένο και αποτελεσματικό έλεγχο των παρασιτικών εντόμων, ενώ παράλληλα δίνει νέα ώθηση στην προσέγγισή τους για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας.

Με τον μοναδικό τρόπο δράσης του, το Basin Flex στοχεύει συγκεκριμένα παρασιτικά έντομα, συμπεριλαμβανομένων των προνυμφών λεπιδοπτέρων – όπως η Tuta absoluta και η Spodoptera – που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε διάφορες καλλιέργειες. Αξιοποιώντας τη δύναμη των φυσικών πεπτιδίων, το Basin Flex μειώνει την εξάρτηση από συνθετικές χημικές ουσίες, ωφελώντας το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και τη βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος, ενώ παράλληλα προάγει τη μακροπρόθεσμη γεωργική βιωσιμότητα.

Η απόφαση της Vestaron να υποβάλει το Basin Flex για καταχώριση στην Ευρώπη έρχεται σε συνέχεια της υποβολής του πρώτου βιοεντομοκτόνου Spear®Lep με βάση πεπτίδια το 2022. Το Basin Flex έχει υποβληθεί σε επιτυχείς πειράματα αγρού και κανονιστικές αξιολογήσεις σε πολλές χώρες, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι το προϊόν αποτελεί απαραίτητο συστατικό μιας στρατηγικής ολοκληρωμένης διαχείρισης των επιβλαβών οργανισμών. Η εταιρεία δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το Basin Flex πληροί όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και τα πρότυπα για την καταχώριση στην Ευρώπη, μια βασική αγορά για βιώσιμες γεωργικές λύσεις.

Η Anna Rath, διευθύνουσα σύμβουλος της Vestaron, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την υποβολή της αίτησης, δηλώνοντας: “Είμαστε πανευτυχείς που υποβάλλουμε το Basin Flex για καταχώριση στην Ευρώπη, ένα κρίσιμο βήμα για την επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας και την εκπλήρωση της δέσμευσής μας να παρέχουμε στους αγρότες λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Αυτό το ορόσημο αποδεικνύει την αφοσίωσή μας στην παροχή αποτελεσματικών και βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων στις συμβατικές μεθόδους καταπολέμησης των παρασιτικών εντόμων, τις οποίες οι καλλιεργητές στην Ευρώπη στερούνται κάθε χρόνο.”

Καθώς η Vestaron αναμένει την έκβαση της διαδικασίας κανονιστικής αξιολόγησης, η εταιρεία παραμένει επικεντρωμένη στην προώθηση των λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης των παρασιτικών εντόμων και στην επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς της. Η δέσμευση της Vestaron στη βιώσιμη γεωργία και η αφοσίωσή της στα καινοτόμα βιοεντομοκτόνα ενισχύουν τη θέση της ως ηγέτη στον τομέα της γεωργικής βιοτεχνολογίας.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

MEDIA CONTACTS: 

Ben Cicora, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ • 1.970.443.9220bcicora@vestaron.com