Η Vestaron γίνεται η πρώτη αμερικανική εταιρεία που λαμβάνει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μέλισσας: Καινοτόμες και Τεχνολογικές Λύσεις

Από το 2014, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Γαιοκτημόνων έχει βραβεύσει οργανώσεις που αναπτύσσουν εξαιρετικά και καινοτόμα έργα με στόχο την προστασία των μελισσών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Φέτος η Vestaron έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έλαβε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μέλισσας στην κατηγορία των Τεχνολογικών Λύσεων για τη Μείωση των Επιπτώσεων των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων στους Επικονιαστές.

Η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της Vestaron εντόπισε, τροποποίησε και κατασκεύασε με επιτυχία προϊόντα που βασίζονται σε πεπτίδια που απαντώνται στη φύση με εντομοκτόνες ιδιότητες – συμπεριλαμβανομένων των πεπτιδίων από το δηλητήριο της αράχνης. Τα εντομοκτόνα μας που βασίζονται σε πεπτίδια, στοχεύουν ειδικά σε συγκεκριμένα παράσιτα και είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα παραδοσιακά συνθετικά, είναι όμως ασφαλέστερα για τους επικονιαστές και τους εργάτες των αγροκτημάτων και πιο ήπια για τη βιοποικιλότητα.

Το βραβείο αναγνωρίζει ιδιαίτερα τον θετικό αντίκτυπο της τεχνολογικής μας πλατφόρμας  με επικεφαλής το πρώτο ενεργό συστατικό μας, το SPEAR®, το οποίο προσφέρει νέους τρόπους δράσης προκειμένου να περιορίσει την ανάπτυξη ανθεκτικότητας στα εντομοκτόνα και μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς επιπτώσεις στις μέλισσες, τα θηλαστικά, τα ψάρια, τους αγρότες ή τους φυσικούς εχθρούς των παράσιτων. Μετά τη χρήση τα προϊόντα διασπώνται σε απλά αμινοξέα, τα οποία χρησιμεύουν ως θρεπτικά συστατικά του εδάφους, οδηγώντας σε ένα προφίλ χρήσης που περιλαμβάνει ένα διάστημα επανόδου 4 Ωρών, διάστημα 0 Ημερών πριν από τη συγκομιδή και εξαίρεση από το μέγιστο όριο καταλοίπων(MRL).

«Είναι τιμή μας η αναγνώριση στην ΕΕ για τα προϊόντα μας φυτοπροστασίας που μεταμορφώνουν τις καλλιέργειες. Η Vestaron βρίσκεται στην κορυφή για τη βοήθεια των αγροτών ώστε να υιοθετήσουν νέα και καλύτερα εργαλεία παραγωγής που είναι βιώσιμα και φιλικά προς τους επικονιαστές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι βιομηχανικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ενημερώνονται γι’ αυτό», λέει η Sarah Fox, Αντιπρόεδρος για την Αειφορία της Vestaron.

Η Vestaron είναι αφοσιωμένη στη βιωσιμότητα ως την κατευθυντήρια αρχή για τη δουλειά μας. Αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες ως επικονιαστές στη γεωργική παραγωγή. Η Vestaron δημιούργησε μια σχέση και δεσμεύτηκε για 30.000 $ στη Φιλική προς τις Μέλισσες Καλλιέργεια (BFF), η οποία βασίζεται στην φιλική προς τους επικονιαστές προσφορά προϊόντων μας, που βοηθάει τους αγρότες να ελέγχουν τις πιέσεις των παρασίτων με πιο βιώσιμες λύσεις. Το σεβαστό πρόγραμμα της BFF υποστηρίζει τους παραγωγούς στις προσπάθειές τους να προωθήσουν και να προστατεύσουν την υγεία των μελισσών στα εδάφη τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ:
Steve Betz, Αντιπρόεδρος της Επικοινωνίας • +1 515.707.6096 • sbetz@vestaron.com